Barbara van Bergen: "De eerste week in Rio bij de Paralympische Spelen"

Paralympisch topsporter Barbara van Bergen geeft ons een kijkje achter de schermen van de 'Road to Rio' van het Nederlands dames rolstoelbasketbalteam. Net als Schouten Zekerheid sponsor worden van Barbara? 

Wat is het toch lekker om weer te trainen na een aantal dagen rust en reisdagen. Voelt als 3 weken terwijl het maar 3 dagen zijn. De trainingshal ligt vlakbij het dorp, dus binnen 5 minuten zijn we er en kan er getraind worden. Althans zodra de ballen er zijn. We krijgen ze echt geen minuut eerder en aan het einde van de training worden ze ook meteen weer ingenomen. Bang dat we ze stiekem mee naar huis nemen denk ik 😉. Het zijn dan ook wel toffe ballen! Wij maken gebruik van 2 wedstrijdhallen. Eentje voor de poulewedstrijden en een andere zullen we gebruiken vanaf de kwartfinales. Fantastisch om daar in zulke mooie en grote stadions alvast te kunnen trainen en ervaren hoe het straks kan zijn. Ik hoop dat de tribunes een beetje gevuld zullen zijn, dat geeft toch extra sfeer in de zaal.

Het dorp

Het teamNL-gebouw heeft een eigen teamNL-lounge. Op de begane grond kunnen alle sporters en coaches hier lekker een bakkie doen, ontspannen op het terras of tv kijken op een super relaxte bank. Leuk om bij te praten met oude bekenden, maar ook om kennis te maken met sporters die we weinig of nooit tegenkomen. In Londen misten we dat contact met ander sporters omdat wij elke dag trainen en spelen, waardoor er geen tijd is om ergens anders te gaan kijken en je de rest van de dag in je appartement verblijft.

Voor het teamNL-gebouw ligt ook een heerlijk zwembad, waar we op onze vrije dag even heerlijk konden afkoelen. Onderdeel van ons trainingsprogramma natuurlijk....haha. De rest van het toernooi zullen we daar weinig gebruik van maken, maar het is een mooi plaatje als je buiten komt.

Langs de hoofdstraat liggen alle algemene hallen. Eetzaal, transport en fitness. Ideaal. Het is altijd bizar om de eerste keer de eetzaal of zoals wij hem noemen de vreetschuur binnen te komen. Zo groot als een voetbalveld (althans zo lijkt het) met honderden tafels en stoelen en een immense rij aan eten. Iets minder diversiteit dan in Londen, maar met een beetje zoeken kun je een goede maaltijd samenstellen.

Openingsceremonie

Wow wow, geen woorden voor hoe cool dit was. Wij gaan normaal niet naar de opening omdat we de dag erna al een wedstrijd spelen. Dit keer niet, dus waren we erbij. Iedereen zag er op z'n best uit in z'n nette pak. Bij het wachten op de aankondiging om het veld op te lopen, kreeg ik toch een beetje spanning. Het gaat nu echt gebeuren, de spelen starten na vandaag!

Fantastisch, het enthousiasme van het publiek geeft je zo'n enorme boost. Na een mooie show, kwam eindelijk de vlam het stadion binnen. Tegelijkertijd begon het te regenen dus trokken we snel een poncho aan om niet helemaal kleddernat te worden. Kippenvel op je hele lijf. Niet vanwege de regen, maar omdat het eigenlijk een hele bijzonder bijna mythisch moment was. Met het echte Paralympische gevoel op zak vertrekken we met een grote glimlach van oor tot oor terug naar het dorp. Een ervaring rijker, maar ook met de wetenschap dat we nu van start gaan!

Vanavond (9 september) om 22.30 Nederlandse tijd spelen we onze eerste poulewedstrijd tegen Algerije. Allemaal kijken dus via NOS.nl of Paralympic.org!

Let the games begin!

- Barbara

Barbara op de foto met CP-voetballer Peter Kooij.

Publicatiedatum: 08 september 2016
Onze Marketing- & Communicatiespecialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 57 Stel een vraag