Een kop koffie met Danielle Clemens, Directeur Innovatie & Technologie bij Schouten Zekerheid


Dat technologie en data enorme meerwaarde kunnen bieden aan organisaties, is inmiddels welbekend. Ook Schouten Zekerheid is volop bezig met innoveren op deze vlakken. Om wat meer inzicht in dit proces te krijgen, interviewden de collega’s van de Marketingafdeling Danielle Clemens (41). Clemens begon halverwege vorig jaar als Directeur Innovatie & Technologie bij Schouten Zekerheid.


De route naar Schouten Zekerheid

De in Limburg geboren Clemens vertelt hoe ze bij Schouten Zekerheid terecht is gekomen: “Na mijn studie in Maastricht en Leuven, ben ik in Amsterdam terecht gekomen en daar woon ik nu al zo’n zestien jaar. Ik heb eigenlijk altijd op het snijvlak van business en IT gewerkt. Hiervoor was ik in dienst bij een business-IT consultancybureau voor de verzekeringssector, waarna ik mei benaderd werd voor deze rol. Mijn eerste gesprek met financieel directeur Jaap Meester en HR business partner Door Adriaanse was meteen leuk. Een week later had ik een tweede gesprek met Algemeen Directeur Wilco de Haan en mede-eigenaar Rob van Os: dit zou drie kwartier duren, maar duurde uiteindelijk ruim twee uur, haha! De dag erna kreeg ik een aanbod.”


Échte zekerheid voor iedereen

De missie van Schouten Zekerheid is het bieden van échte zekerheid, voor iedereen. Óók als werkgever. Dat zie je terug in de werksfeer. Danielle hierover: ”Mensen werken hier graag én lang; er is een hoge medewerkerstevredenheid. Dat heb ik echt al ervaren in de relatief korte tijd dat ik hier werk. Als ik zie hoe er om wordt gegaan met bijvoorbeeld persoonlijke situaties of leiderschap, dan denk ik ‘ja, het bedrijf doet wat het zegt qua zekerheid voor iedereen’. Daarnaast is het fijn dat de werkdagen flexibel zijn. Ik kom vanuit Amsterdam, maar kan gelukkig buiten de files om rijden. Zo kan ik mijn work-life balance ook goed bewaken. Ik bezoek namelijk graag mijn familie in Limburg of ga er wandelen om tot rust te komen. Dat is échte zekerheid voor mij.”

“Als ik denk aan échte zekerheid voor iedereen, dan denk ik aan rust en vertrouwen. Dat je erop kan bouwen dat alles wel goed komt. Dat je mensen om je heen hebt waarmee je kan huilen en lachen. Als directeur IT probeer ik een sfeer te creëren en onderhouden waarin structuur, duidelijkheid en tegelijkertijd vrijheid wordt ervaren. Daarnaast is het belangrijk dat er genoeg gelachen wordt: je spendeert veel tijd samen met collega’s, dus is het van groot belang dat we het ook leuk hebben!”


Inhoud van de functie

Danielle licht toe wat zij belangrijk vindt binnen haar functie: “Het is heel interessant waar Schouten Zekerheid zich nu bevindt. Het bedrijf is erg gegroeid in de laatste jaren en dat betekent dat zaken steeds meer op een projectmatige manier moeten worden aangepakt en dat structuur steeds belangrijker wordt. Eerst kende je iedereen binnen het bedrijf en loste je alles samen op, maar door de groei wordt dat soms lastiger. Dan zijn er processen, tools en standaardisering nodig om een groeiende organisatie vooruit te helpen.”


Waar staat de IT-afdeling van Schouten Zekerheid?

De IT-afdeling van Schouten Zekerheid heeft met de komst van Clemens een volgende stap gezet in de ontwikkeling: “Ik wil dit jaar graag naar meer waarde-gedreven IT waarbij wij als IT meer een sparringspartner worden.” vertelt Danielle met veel enthousiasme. “Dat wij als team dingen maken die, op basis van data, meerwaarde opleveren voor de business. Ook zijn we bezig met het werken in kortere cycli, om hetgeen we doen transparanter en overzichtelijker te maken. Voor onszelf, maar ook voor de rest van de organisatie.”


De toekomst

De komende tijd staat in het teken van het verder ontwikkelen van de afdeling naar dé interne partner waar mooie innovatieve producten en functionaliteiten mee worden gecreëerd: “Als afdeling ondersteunen wij uiteraard de strategische doelstellingen van Schouten Zekerheid. We werken er nu met elkaar naar toe dat we echt een partner zijn van de business, in plaats van een IT-afdeling die problemen oplost. Daarnaast zijn we met een team druk bezig met verschillende initiatieven om steeds meer data gedreven te gaan werken. Als wij een meer data- en tech gedreven organisatie worden, zou ik heel tevreden zijn. De projecten waar we nu mee bezig zijn dragen bij aan deze ambitie. Dat is zeker niet iets wat ik alleen doe, dat doen we samen met heel het team.”Publicatiedatum: 22 mei 2024
Onze adviseurs staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 05 Stel een vraag