Barbara van Bergen: "De Paralympische Spelen komen er aan!"

Paralympisch topsporter Barbara van Bergen geeft ons een kijkje achter de schermen van de 'Road to Rio' van het Nederlands dames rolstoelbasketbalteam. Net als Schouten Zekerheid sponsor worden van Barbara? 

Na 2 weken genieten van heerlijke sportmomenten tijdens de Olympische Spelen is er nu toch wel een zwart gat ontstaan. Dat wil zeggen op mijn televisie. Waar deze de afgelopen tijd fikse overuren heeft gedraaid, staat hij nu lekker op stand-by en heeft even 2 weken rust.

Getting in the mood

Wat was het fantastisch om alvast de sfeer van de Spelen te proeven en mooie en mindere momenten mee te maken van onze collega's van TeamNL. Een vrije dag was zo voorbij (helaas), op tijd naar bed was echt heel lastig (maar zo noodzakelijk) en zelfs 's nachts nog even naar de wc eindigde vaak in "oh goeie timing, toch nog even kijken, over 5 min start er weer een teamNL'er".

Aftellen

Maar nu is dat voorbij...over...uit. Nee joh! Nu gaat het pas echt beginnen. Nu gaan wij echt aftellen. Zelfs het welkomstbord op Papendal is voor het eerst (ja echt heel tof dat het is gelukt!) aan het aftellen naar Rio voor ons.

Taperen

De laatste trainingen worden deze week (bijna plichtmatig) afgedraaid op Papendal. Pfff, na 2 intensieve weken met 11 wedstrijden in 12 dagen zijn we nu in de afrondende fase en taperen zoals dat heet is echt geen feest kan ik je zeggen. Je lijf is super fit, maar toch voelt dat nog niet helemaal zo. Het laatste herstel is in volle gang in je lijf, de vermoeidheid gaat er uit, een beetje spanning komt eraan, wat ervoor zorgt dat we het liefst nu weg gaan!

Als ik me bedenk dat we nog 3 trainingen op Papendal hebben en volgende week eindigen met 2 dagen in Amsterdam, dan is een week natuurlijk zo voorbij en gaan we eindelijk naar Rio!!! Kan niet wachten.

1 september

We vliegen een week voor aanvang van de spelen naar Rio zodat we kunnen acclimatiseren. Het is 5 uur vroeger en dat valt gelukkig reuze mee. Wat wel wennen zal zijn, is dat het daar winter is. Oké, met 25 graden mogen we niet klagen maar de zon gaat om 18 uur alweer onder. Dus waar we nu nog lekker buiten kunnen genieten van het lekkere avond zonnetje (als hij er is, ik weet het 😉), kom je in Rio na een training/wedstrijd buiten in het pikkedonker. Gek idee!

Sportspektakel

Vanaf 7 september kunnen jullie gaan genieten van nog meer sportspectakel tijdens de Paralympische Spelen. Wij mogen deze keer aan de openingsceremonie deelnemen. Tof om een keer mee te maken. Ben benieuwd wie ons herkent op tv! 2 dagen later begint ons toernooi en kunnen we los. Hieronder de Nederlandse tijden van de poulefase:

  • 9 sept 22.30 Algerije 
  • 10 sept 17.00 Frankrijk 
  • 11 sept 20.45 USA 
  • 12 sept 16.15 China 

In de andere poule strijden Duitsland, Canada, GB, Brazilie en Argentinië met elkaar. De top 4 gaat door naar de kwartfinale, 1 tegen 4 en 2 tegen 3. Wedstrijd voor wedstrijd zullen we strijden om ons doel te bereiken.

Livestream

Via de livestream van de NOS kun je ons tijdens de wedstrijden in Rio volgen. Moedigen jullie ons aan?! Ik zal jullie op de hoogte houden via deze blog en social media. Volg me via Facebook of Twitter.

Publicatiedatum: 25 augustus 2016
Onze Marketing- & Communicatiespecialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 57 Stel een vraag