"Als een betaling uitblijft, ben je al te laat"

A.M. Broere & Zn. handelt in varkensvlees. Het Rotterdamse familiebedrijf koopt vlees in Nederland en Duitsland en levert het vlees in hapklare brokken aan vooral proviandbevoorraders van (cruise)schepen. Aart Broere werkt sinds 1980 voor de onderneming die zijn opa voor de Tweede Wereldoorlog startte.

“Wij verzekeren vrijwel al onze risico's, dus waarom zouden we ons geld niet verzekeren? Toen ik in het familiebedrijf begon, was contante betaling heel normaal. Tegenwoordig wordt bijna alles gefinancierd. Als een betaling uitblijft, raak je alert, maar vaak ben je dan al te laat. Wij hanteren een betalingstermijn van 30 dagen. Als de factuur dan nog niet is betaald, dan bellen wij de debiteur. Dat werkt beter dan een brief of e-mailbericht, die worden vaak opzij gelegd. Mijn vader zei altijd: 'Ik heb mijn goederen in vertrouwen geleverd, dus nu vraag ik om mijn eigen geld'.

Wij hebben er op zich geen moeite mee als een klant uitstel van betaling wil, als hij maar eerlijk is over de oorzaak en ons het vertrouwen geeft dat die betaling heus wel volgt. Al zijn wij de laatste jaren wel wat voorzichtiger geworden. Klanten die grote bestellingen plaatsen, orders van 100.000 euro zijn geen uitzondering, moeten die levering meestal eerst betalen voordat ze een nieuwe order kunnen plaatsen.
Een kredietverzekering heeft voor ons twee grote voordelen. Dat we een groot deel van ons geld toch krijgen als klanten failliet gaan of om een andere reden niet betalen, geeft rust. Daarnaast doen wij veel zaken in het buitenland. Betaalt een buitenlandse klant niet, dan zijn wij geen tijd en energie kwijt aan het zoeken van een advocaat in dat land. De kredietverzekeraar neemt ons die zorg uit handen en pakt dat professioneel op.

Niemand zit niet op een schade te wachten, ook wij niet. Helaas hebben wij ooit aanspraak moeten maken op onze kredietverzekering. Het is gelukkig al heel lang geleden en het voelde niet alsof we gefaald hadden. Daar is zo'n verzekering tenslotte voor. Maar het kostte ons wel ons eigen risico, de premie ging omhoog en het belangrijkste: we waren een afzetkanaal kwijt.

Dat we al veertig jaar via Schouten Zekerheid verzekerd zijn, zegt genoeg. Wij vinden het belangrijk dat de verzekeringsadviseur bereikbaar en aanspreekbaar is. Op de nota's staat het 010-nummer van kantoor en ik heb de 06-nummers van twee van de adviseurs. Wil ik contact, dan is dat zo geregeld.”


Publicatiedatum: 08 juni 2023
Onze BTA-specialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 22 Stel een vraag
Meer informatie over Kredietverzekeringen?