"Het slaapt lekkerder als je vorderingen gedekt zijn"

Theo van Dijk is hoofd administratie bij De Molen Banden BV. Het Brabantse bedrijf, met vestigingen in de dorpen Reek en Son, is gespecialiseerd in de levering en montage van banden en velgen voor vrachtwagens, landbouwvoertuigen en grondverzet. Ook levert De Molen complete band/wielcombinaties aan fabrikanten en importeurs in binnen- en buitenland.

“Een kredietverzekering is niet de goedkoopste verzekering. Op jaarbasis bedraagt onze premie al gauw 30.000 euro of meer en dat is een flinke kostenpost. Toch vinden wij een kredietverzekering onmisbaar. Wij hechten veel waarde aan de kredietwaardigheid van een potentiële klant. Van onze verzekeraar mogen wij aan zelfbeoordeling doen, waardoor we snel duidelijkheid hebben of we met een potentiële klant zaken kunnen en willen doen. Gaat het toch nog mis, dan zijn wij dankzij de kredietverzekering wel verzekerd van betaling'.

Theo gaat verder: "De afgelopen jaren hebben we niet veel schades gehad, maar een jaar of tien geleden was dat helaas wel het geval. Twee klanten in Oostenrijk gingen kort na elkaar failliet, de schade bedroeg zo'n 100.000 euro. Het was fijn dat we toen ook al een kredietverzekering hadden.

Wij zijn al langer verzekerd via Schouten Zekerheid, alleen de kredietverzekering liep via een adviseur van een ander bedrijf. Die adviseur had weinig toegevoegde waarde. De premie werd jaarlijks geïncasseerd en verder hoorden wij ze niet. Op een gegeven moment vonden wij het niet meer dan normaal om ook de kredietverzekering via Schouten Zekerheid af te sluiten. Schouten Zekerheid is betrouwbaar, afspraak is afspraak. Die Rotterdamse mentaliteit past wel bij Brabanders.

Wij doen veel internationaal zaken. Vooral in het buitenland gaat het vaak om grote bedragen en we kunnen het ons niet veroorloven niet verzekerd zijn. Het slaapt een stuk lekkerder als je vorderingen gedekt zijn.”Publicatiedatum: 26 juni 2023
Onze BTA-specialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 22 Stel een vraag
Meer informatie over Kredietverzekeringen?