"Beter laat dan nooit"

Achterstallig onderhoud kennen we in verschillende vormen. Het kent ook diverse oorzaken. Zo kan het ontstaan door luiheid, uitstelgedrag, andere prioriteiten, onvoldoende middelen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Vaak is er een speciale situatie nodig voordat het onderhoud wordt opgepakt. De grote gemene deler is wel dat achterstallig onderhoud vroeger of later altijd voor problemen zorgt.

Kijk bijvoorbeeld eens naar uw eigen woning. Vaak is daar het een en ander wat nog moet worden opgeknapt of afgemaakt. Het bekende voorbeeld is dat van de losliggende plintjes. Die worden vaak pas vastgemaakt wanneer het huis weer wordt verkocht. Of niet, dan wordt een lagere prijs gewoon op de koop toe genomen. Denk verder eens aan de trapleuning die niet (goed) gemonteerd is. Hoe vaak moet u zelf bijna ten val komen voordat u deze vastmaakt? Kleine moeite, groot gemak en wel zo veilig ook.

Niet alleen materieel maar ook fysiek kan er soms wel eens wat meer zorg en aandacht worden besteed. Hoe makkelijk is het om aan het eind van een lange werkdag na het avondeten op de bank te ploffen, Netflix aan te zetten en met een bak Ben & Jerry’s alle frustraties van de dag te verwerken. Doet u dat te vaak dan gaat uw fysiek er vanzelf toch op achteruit. En wanneer de zon-zee-en-strandvakantie weer voor de deur staat, moet u toch flink aan de bak om van uw bierfust weer een sixpack te maken.

Al dat sporten is ook heel erg goed voor uw mentale gesteldheid. Die wordt immers vaak vergeten. In ons hectische bestaan lijkt het soms voldoende om even af te schakelen met hersenloos niks doen. Maar niets is minder waar. Lichamelijke inspanning is namelijk mentale ontspanning. Loop een rondje hard, ga de sportschool in of stap op de (race)fiets. Lijkt al deze inspanning u te zwaar? Lees dan een goed boek of ga gewoon op tijd naar bed. Allemaal zaken waarmee uw hoofd tot rust komt.

Achterstallig polisonderhoud spreekt waarschijnlijk wat minder tot uw verbeelding. Wat is de laatste keer dat u eens naar uw verzekeringen heeft gekeken? Weet u dat uw inboedelpolis waarschijnlijk een maximum kent voor audio- en visuele apparatuur? En u heeft net die nieuw Sonos set en 4K Ultra HD LED tv gekocht. Valt dat volledig onder uw dekking? Ook uw reisverzekering kent grenzen in de dekking. Niet overal ter wereld en voor elke reissom bent u standaard verzekerd. Dus denk daar nog even aan voordat u met uw gezin plus aanhang op reis gaat naar een exotisch land voor de verjaardag van uw partner.

Het nadeel bij verzekeringen is dat de ‘speciale situatie’ vaak een niet-gedekte schade betreft. Dan komt men er helaas achter dat de dekking niet aansluit bij de werkelijke situatie met alle vervelende gevolgen van dien. Heeft u er nou geen zin in om zelf door al uw polispapieren te moeten bladeren? Kom dan langs in de Schouten Toren. Wij bladeren graag met u mee en weten waar we op moeten letten. Als u sportief wilt doen, kunt u met de trap naar boven komen. De trapleuningen zitten goed gemonteerd. Dat heb ik vanmorgen nog gecheckt.


Publicatiedatum: 11 september 2019
Daniel Dancewicz Directeur Inkoop & Internationaal
Bel 010 - 288 49 52 Stel een vraag Daniel Dancewicz op LinkedIn