"Netflixen zonder quinoasalade"

Deze column wordt iets anders dan u van mij gewend bent. Dit keer eens geen grote schade of discussie met een verzekeraar. Nee, deze keer gooi ik het over een andere boeg.

Onze organisatie is in beweging. En niet zo’n beetje ook! Vorig jaar hebben wij het mooie, Rotterdamse bedrijf Boelaars & Lambert aan onze groep toegevoegd. Als Schouten Zekerheid hebben wij op enig moment de groeiambitie uitgesproken om ook op het gebied van transport- en logistieke verzekeringen een vooraanstaande speler te zijn. Uiteindelijk vonden wij in Boelaars & Lambert een specialist bij uitstek waarmee we deze ambitie hebben kunnen invullen. Met ongeveer 45 koppen en 100 jaar ervaring – Boelaars & Lambert viert dit jaar haar 100-jarige bestaan – hebben we een prachtig nichekantoor ingelijfd. Daarmee hebben we niet alleen direct veel meer slagkracht richting verzekeraars, ook onze dienstverlening richting relaties kunnen we zo verder verbeteren.

Direct nadat de overname een feit was, deden alle gebruikelijke uitdagingen zich voor. U kent ze wel. IT-systemen moesten worden geïntegreerd, afdelingen werden samengevoegd en het bleek dat een externe vestiging zich toch wat minder makkelijk vanaf een afstand liet besturen dan we aanvankelijk dachten. Ook werden zaken als 'locatie' een item. Boelaars & Lambert hield kantoor in hartje Rotterdam en Schouten Zekerheid op het Rivium bedrijvenpark naast de Van Brienenoordbrug. Toch een wat andere omgeving, waar het lastiger is om in de pauze een bio broodje met quinoasalade op loopafstand te halen. Inmiddels is de inhuizing een feit en zitten onze nieuwe collega’s meer dan 2 maanden bij ons in het pand. Van al die uitdagingen is intussen weinig meer over. Dat is voor een groot deel zeker ook aan de mensen te danken. Iedereen is enorm gemotiveerd en het bruist van de positieve energie. Alsof iedereen aan een nieuw seizoen van hun favoriete Netflix-serie is begonnen.

Die positieve energie wordt direct goed ingezet. Processen worden opgelijnd waarbij laaghangend fruit meteen wordt geplukt. In dossiers wordt volop met elkaar overlegd waarbij in co-creatie naar de beste oplossing wordt toegewerkt. Ook de informele dingen moet ik zeker niet vergeten. Elke vrijdagmiddag houden we in onze spreekkamer een afdelingsborrel en ook het eerste gezamenlijke teamuitje staat gepland. Het eerdergenoemde dossieroverleg is inmiddels erg nuttig gebleken. In alle soorten en maten dossiers – ook bij een recentelijke miljoenenschade – wordt vanuit gezamenlijke kennis, ervaring en creativiteit het klantbelang optimaal behartigd.

Hierbij nodig ik alle trouwe relaties van Boelaars & Lambert uit langs te komen in de Schouten Toren. Dan kunt u deze vernieuwde energie en oplossingsgerichtheid van dichtbij meemaken. Ook als u geen concreet schadedossier heeft. In ons bedrijfsrestaurant hebben we, behalve het bio broodje met quinosalade, verder alles van een verantwoorde fruitsmoothie tot een ovenfrikandel. En als u echt (on)gezond wilt doen, is het centrum nog steeds erg dichtbij.

Daniel Dancewicz is teamleider Schade bij Schouten Zekerheid Makelaars in Assurantiën en neemt u mee achter de schermen door bijzondere, grappige en ook onbegrijpelijke schadegevallen met u te delen.

Publicatiedatum: 16 november 2017
Daniel Dancewicz Directeur Inkoop & Internationaal
Bel 010 - 288 49 52 Stel een vraag Daniel Dancewicz op LinkedIn