"Hoe voorkomt u een polisblessure?"

De laatste tijd ben ik wat vaker in de sportschool te vinden. Misschien zijn het mijn goede voornemens. Misschien probeer ik wat eindejaarskilo’s kwijt te raken. Het doet me in elk geval goed om onder begeleiding met mijn lichaam en gezondheid bezig te zijn. 

Een jaar of 10 geleden sportte ik ook in de sportschool. Op internet zocht ik wat schema’s en oefeningen op die vast tot het gewenste resultaat zouden leiden. En ik ging naar één van die budgetsportscholen – als je jong bent heb je je geld immers hard nodig voor de echt leuke dingen. Er liepen wel eens wat instructeurs rond, maar die hadden vooral oog voor de bilspieren van trainende dames die vaak toch iets te jong voor hen waren.

In mijn huidige sportschool gaat het er heel anders aan toe. Het is een combinatie tussen vrij trainen en personal training. Er wordt een intake gedaan, je schema’s worden op maat gemaakt en tussentijds aangepast, je kunt je per uur voor een tijdstip inschrijven en door de beperkte groepsomvang loopt er op elke 5 mensen een instructeur rond die ook aandacht heeft voor míjn lichaamshouding. Met een paar kleine adviezen blijf ik vrij van klachten en blessures. Wel zo’n prettige gedachte.

Ik ben niet de enige die er zo tegenaan kijkt. Een vriend van mij bereidt zich op dit moment voor op de marathon van Rotterdam. Hij heeft al ontelbare kilometers in de benen zitten en kent menig loopschema uit zijn hoofd. En toch gaat hij nog even langs zijn trainer op de atletiekvereniging voor een deskundig advies over techniek en voeding. Ervaren of niet, sommige dingen laat je niet graag aan het toeval over.

Hoe anders is dat toch bij mensen die een verzekering willen afsluiten. Daar lijkt men tegenwoordig juist geen waarde meer te hechten aan advies. Er wordt online wat vergeleken en met twee muisklikken wordt een verzekering afgesloten. Gemak, maar vooral ook voordeel, dient de mens. Maar hoe zit het met dat advies? Weet u het verschil tussen een schade- en een ongevallen-inzittendenverzekering? Heeft u wel of geen buitenshuisdekking nodig? En heeft u nu een gat of juist teveel overlap tussen uw zorg- en uw reisverzekering? Allemaal zaken die online waarschijnlijk nauwelijks aan bod komen maar die wel verregaande gevolgen kunnen hebben. Gelukkig is dit met goed advies eenvoudig op te lossen. Wel zo’n prettige gedachte als u het mij vraagt.

Heeft u behoefte aan goed advies, of wilt u uw online afgesloten pakket eens goed laten doorlichten? Ik nodig u van harte uit in onze Schouten Toren. U kunt gezond met de fiets komen, er is een douche aanwezig. En als u geen fan bent van koffie, kan ik u onze gezonde shakes en smoothies van harte aanbevelen.

Column voor Rotterdams zakenmagazine Port of Business.

Publicatiedatum: 12 februari 2019
Daniel Dancewicz Directeur Inkoop & Internationaal
Bel 010 - 288 49 52 Stel een vraag Daniel Dancewicz op LinkedIn