Breng uw cyberrisico in kaart

Per week krijgen Nederlandse bedrijven ongeveer 294 cyberaanvallen te verwerken. Denk aan diefstal van vertrouwelijke gegevens, systemen die worden 'gegijzeld' of uitval van systemen: veel risico’s die u waarschijnlijk nog niet in kaart heeft, maar die u zeker niet uit kunt sluiten. Het is dus belangrijk om op een goede manier aan preventie te doen om deze aanvallen af te slaan.

Meer informatie over de cyberrisico's van uw bedrijf?

De vijf belangrijkste cyberaanvalstypes

Phishing
Phishing is een vorm van internetfraude waarbij criminelen u proberen te misleiden om uw persoonlijke of financiële gegevens te ontfutselen. 

DDos aanval
Een DDoS-aanval is een vorm van cyberaanval waarbij een website, server of netwerk wordt bestookt met zoveel verzoeken dat het niet meer kan functioneren. 

Ransomware virus
Een ransomware virus is een soort kwaadaardige software die de bestanden of het apparaat van een slachtoffer versleutelt of blokkeert, en losgeld eist om ze weer toegankelijk te maken.  

Malware virus
Een malware virus is een soort malware die zichzelf kan kopiëren en verspreiden naar andere bestanden of programma’s op een computer. 

Hacken
Hacken is een term die gebruikt wordt om te beschrijven hoe iemand een computersysteem of netwerk binnendringt, meestal om informatie te stelen, te beschadigen of te manipuleren. 

Download onze folder voor hulp

Preventieve oplossingen

Download onze whitepaper

Heeft u maatregelen genomen om de digitale risico's binnen uw bedrijf te beperken? Denk aan het volgende:

  • Zorg ervoor dat uw computer goed beveiligd is en dat u de updates op tijd downloadt en installeert.
  • Bedenk lastige wachtwoorden (met cijfers, letters en tekens) en het liefst een wachtzin (Criminelenk0menerh13rniet1n!).
  • Open geen vreemde bijlagen, ook niet van bekenden. Bel bij twijfel de afzender om te verifiëren.
  • Maak dagelijks back-ups waarmee u het gehele systeem in één keer terug kunt zetten.
  • Klik niet zomaar op onbekende hyperlinks.

Wat u nog meer kunt doen, leest u in onze nieuwe whitepaper Cyber. Download deze hieronder.  
Download onze whitepaper Cyber
  • De vraag is niet óf een datalek zich in uw bedrijf voordoet, maar wanneer Olaf van Haperen - Advocaat, Kneppelhout & Korthals Advocaten
  • Fouten door menselijk handelen kunt u nooit helemaal voorkomen Lars Springeling - Senior Underwriter Cyber, Chubb
  • Het interesseert cybercriminelen niet wat voor bedrijf of data het is, alle data is geld waard Niels Groeneveld - Threat Intelligence Analyst, Redsocks

Cybersecurity Assessment

Inzicht in de doeltreffendheid van uw huidige beveiligingsmaatregelen

Het Cybersecurity assessment biedt op een efficiënte en praktische manier inzicht in de doeltreffendheid van uw huidige beveiligingsmaatregelen. Het toont aan hoe uw beveiligingsmaatregelen zich meten aan de algemeen aanvaarde normen. Op basis van het assessment geven we u aanbevelingen voor verbeteringen. Zo krijgt u een duidelijk beeld van hoe goed uw huidige cybersecurity-maatregelen presteren en wat er kan worden gedaan om ze te versterken.

Onze aanpak:

  1. Informatie verzamelen
  2. Informatie analyseren
  3. Adviesrapport opstellen
  4. Adviesrapport presenteren 
Interesse in een cybersecurity assessment?

Waarom een assessment?

Uit onze ervaring blijkt dat veel organisaties onvoldoende grip hebben op cybersecurity

De wereld van cybersecurity is vaak wat ongrijpbaar vanwege het technisch jargon en het gespecialiseerde karakter. Directie- en bestuursleden kunnen er maar moeilijk vat op krijgen. In het belang van uw stakeholders is het belangrijk dat u weet hoe uw organisatie presteert op het gebied van cybersecurity én u weet waar de kansen liggen voor verbetering van cybersecurity binnen uw organisatie. Belangrijke vragen vanuit uw bestuur is: hoe volwassen is onze organisatie op het gebied van cybersecurity? Maar ook: wat zijn onze cyberrisico’s en wat is de impact hiervan op onze bedrijfsvoering? Investeren we wel in de juiste securitymaatregelen die passen bij onze organisatie? Door middel van een security assessment krijgt uw organisatie (weer) grip op het gewenste security-niveau.

Krijg inzicht in uw cybersecurity volwassenheid
Een Cybersecurity Assessment biedt u een duidelijk inzicht in de huidige volwassenheid van uw cybersecurity. Het brengt de sterkepunten en de verbeteringsgebieden van uw huidige beveiligingsmaatregelen in kaart, zodat u weet waar u staat en waar u naartoe kunt werken.

Helder en praktijkgericht actieplan
Met de resultaten van het assessment kunnen we een doelgericht en uitvoerbaar actieplan creëren, afgestemd op uw specifieke situatie. Dit plan bevat duidelijke stappen en aanbevelingen om de cybersecurity van uw bedrijf te versterken.

Bescherm uw bedrijf en uzelf
Door uw cybersecurity-maatregelen te versterken, beschermt u niet alleen uw bedrijf, maar ook uzelf, uw werknemers en uw klanten tegen de potentieel verwoestende gevolgen van een cyberaanval. Vergeet ook niet dat bestuurders persoonlijk aansprakelijk kunnen worden gehouden na een beveiligingsincident indien er aantoonbaar tekortgeschoten is in de cybersecurity-maatregelen.

Zet de eerste stap naar een adequate beveiliging
Cybersecurity kan complexe zijn en wordt daardoor vaak vooruitgeschoven. Heeft u moeite met het bepalen van de eerste stap, of heeft u weinig tijd? Het uitvoeren van een cybersecurity assessment is dan een logische eerste stap.

Rechtvaardig de investeringen
Security maatregelen gaan vaak gepaard met investeringen. Een cybersecurity assessment helpt u te begrijpen welke investeringen het beste aansluiten bij uw organisatie. Zo kunt u noodzakelijke investeringen gemakkelijker verantwoorden.

Neem contact met onze Cyber specialist

Cyberverzekering: ja of nee?

Digitale risico's niet opgenomen in traditionele verzekeringen

Preventief kunt u nog zoveel maatregelen nemen, het kan natuurlijk altijd mis gaan. En dan bestaat de kans dat een cyberaanval flinke (financiële) gevolgen heeft. Een verzekering kan een uitkomst zijn. Maar is dit risico niet gedekt op uw zakelijke verzekeringen? Het antwoord is: nee, vaak niet.

Laat u daarom goed adviseren of het slim is een speciale cyberpolis af te sluiten. Ieder bedrijf heeft namelijk digitale risico's, óók uw bedrijf.

Meer informatie over een cyberverzekering voor uw bedrijf

Hulp nodig bij uw digitale risico's?

Neem contact op, we helpen u graag!

Neem contact op
Onze BTA-specialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 22 Stel een vraag