Schouten Zekerheid haalt fietsend ruim € 40.000,- op voor Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Afgelopen weekend stonden 17 collega’s van ons aan de start van de HomeRide. Tijdens dit jaarlijks terugkerende event, dat wordt georganiseerd door het Ronald McDonalds Kinderfonds, gaan sportievelingen de uitdagingen aan om in 24 uur 500 kilometer te fietsen. Het doel is om geld in te zamelen voor ouders met een ziek of zorgintensief kind, zodat zij in de buurt van hun kind kunnen overnachten als deze in het ziekenhuis ligt. Schouten Zekerheid wist dit jaar, met dank aan alle sponsoren, een recordbedrag van € 40.874,- in te zamelen.

“We zijn al jaren zeer intensief betrokken bij het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam,” vertelt initiatiefnemer en directeur bij Schouten Zekerheid Wilco de Haan, “en we hadden onszelf als doel gesteld om via de HomeRide minimaal 500 nachtzoenen voor dit Huis op te halen.” Een nachtzoen staat voor één overnachting in een Ronald McDonald Huis. De kosten daarvoor zijn € 75,-, waar ouders zelf € 15,- van betalen. De overige € 60,- wordt ook wel een nachtzoen genoemd. Uiteindelijk wist het Rotterdamse familiebedrijf ruim 681 nachtzoenen op te halen.

Afgelopen zaterdag werd om 12.00 uur bij het SS Rotterdam het startschot gegeven door Robert ten Brink, ambassadeur van het Kinderfonds. Het startschot was hét signaal voor de deelnemende teams om 24 uur non-stop te wielrennen. Het team van Schouten Zekerheid bestond uit 11 collega’s die samen de 500 kilometer aflegden, onder het bezielende oog van 6 begeleiders die de route en wissels in de gaten hielden. Onderweg hebben de fietsers flinke regenbuien getrotseerd, maar werd er vooral veel gelachen, gepraat en af en toe getroost. En ondanks het slaapgebrek, arriveerde het team 24 uur later toch vol energie aan de finish.

Wilco, zelf ook een van de fietsers: “We zijn super trots en vooral heel dankbaar dat we dit bedrag mochten overhandigen. Maar dat hadden we natuurlijk niet gekund zonder alle sponsoren. En die waren er van groot tot klein: van collega’s die bonussen doneerden tot een pubquiz en een loterij. En van relaties van ons die een logo op ons shirt wilden sponsoren tot de kleine Jadi uit Ridderkerk die armbandjes verkocht en zo € 40,- ophaalde. Achter bijna elke donatie zit een bijzonder verhaal. Echt hartverwarmend.”

Publicatiedatum: 29 juni 2022
Onze Marketing- & Communicatiespecialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 57 Stel een vraag