Ziektewet en WGA: wat is de beste oplossing voor uw organisatie?

Bent u als werkgever op de hoogte van uw financiële risico's op het gebied van verzuim en arbeidsongeschiktheid? Weet u bijvoorbeeld dat een zieke werknemer u in totaal € 200.000,- kan kosten zonder dat u dit direct ziet?

Risico's en ondernemerschap gaan hand in hand. Het managen van de financiële risico's die voortkomen uit de Ziektewet en de WGA-instroom, is van cruciaal belang om de continuïteit van uw onderneming zeker te stellen. Om dit te bereiken, moeten deze risico's goed in kaart worden gebracht. Schouten Zekerheid kan de benodigde risicoanalyse uitvoeren, onderzoekt wat de beste oplossing is voor uw organisatie en kan u helpen bij de implementatie.

Privaat of publiek? Eigenrisicodrager of niet?

Als werkgever bent u verplicht de Ziektewet- en WGA-instroomrisico's publiek te verzekeren via het UWV of privaat onder te brengen bij een verzekeraar. In het laatste geval bent u eigenrisicodrager. Dit houdt in dat u als werkgever verantwoordelijk bent voor de re-integratie en voor het betalen van de uitkeringen.

Het maken van de juiste keuzes voor uw organisatie kan leiden tot:

  • Het betalen van een lagere premie.
  • Het behalen van een financieel voordeel.
  • Het hebben van de regie op uw arbeidsongeschiktheids-, verzuim- en re-integratiebeleid.
  • Een verlaagde kans op instroom in de WGA.
  • Een hogere medewerkerstevredenheid.

Behoefte aan meer informatie of interesse in een vrijblijvende maatwerkofferte?

Heeft u behoefte aan meer informatie? Of heeft u interesse in een vrijblijvende maatwerkofferte om erachter te komen wat voor u de beste oplossing is met het oog op de Ziektewet- en WGA-instroomrisico's?

Vul dit contactformulier in of neem direct contact op met Leonieke Zwennes (Specialist Zorg & Inkomen) via Leonieke.Zwennes@schoutenzekerheid.nl of 010 - 288 49 82.


Let op: Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar voor de cursus 'Verzuim onder de duim' op dinsdag 28 mei 2019. Hier vindt u meer informatie over deze cursus, die gericht is op de mogelijkheden van de werkgever om verzuim te beperken, de uitkeringen waar werknemers recht op hebben en de rol van werkgever en werknemer bij beperking van het verzuim.

Publicatiedatum: 20 maart 2019
Onze specialisten voor de zorgsector staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 44 44 Stel een vraag