Veelgestelde vragen over uw reisverzekering in verband met de aanslagen in Parijs

Vrijdagavond 13 november 2015 heeft een reeks aanslagen plaatsgevonden in het centrum van Parijs. Heeft dit invloed op uw reis? Dan kunt u hier lezen in welke situaties de reis- of annuleringsverzekering van de Europeesche vergoeding biedt. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met ons of de organisatie bij wie u de reis geboekt heeft.

Ik heb een reis geboekt naar Parijs en wil nog steeds vertrekken. Is dit verstandig?

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt u raadplegen welke reisadviezen gelden voor bepaalde landen en gebieden in verband met terrorisme. Kijk voor de meest recente reisadviezen op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/terrorismedreiging.

Kan ik mijn reis annuleren als ik bang ben voor terroristische dreiging?

Heeft u een doorlopende of kortlopende annuleringsverzekering (dus niet Allrisk)? Dan is er geen dekking op de annuleringsverzekering. De Europeesche vergoedt dan geen annuleringskosten.

Heeft u een doorlopende of kortlopende Allrisk Annuleringsverzekering? Dan kunt u uw reis annuleren. De vergoeding bedraagt 75% van de annuleringskosten. Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersorganisatie. Wellicht bieden zij een alternatief of kunnen zij u informeren over andere mogelijkheden.

Door de situatie in Parijs kan daar niet meer naar toe en/of doen wat ik van plan was. Kan ik mijn reis annuleren?

Ook in dit geval geldt het volgende: heeft u een doorlopende of kortlopende annuleringsverzekering (dus niet Allrisk)? Dan is er geen dekking op de annuleringsverzekering. De Europeesche vergoedt dan geen annuleringskosten. Heeft u een doorlopende of kortlopende Allrisk Annuleringsverzekering? Dan kunt u uw reis annuleren. De vergoeding bedraagt 75% van de annuleringskosten. Neem in alle gevallen eerst contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersorganisatie. Wellicht bieden zij een alternatief of kunnen zij u informeren over andere mogelijkheden.

Ik ben al op reis maar wil mijn reis afbreken vanwege de aanslagen. Is dit verzekerd?

Het afbreken van een reis wegens terroristische aanslagen is niet verzekerd op een annuleringsverzekering. Het maakt daarbij niet uit of u een kortlopende of een doorlopende annuleringsverzekering afsloot. Heeft u een Allrisk Annuleringsverzekering? Dan heeft u wel recht op vergoeding bij het voortijdig afbreken van uw reis. U krijgt dan een vergoeding van 75% van de niet gebruikte reisdagen. Let wel: u heeft geen recht op vergoeding van de (extra) reiskosten om naar huis terug te keren.

Ik heb een reisverzekering bij de Europeesche en ik heb schade door de aanslagen in Parijs. Heb ik recht op vergoeding?

U krijgt geen vergoeding voor kosten die u maakt om eerder terug te keren. Was u direct getuige van de terroristische aanslag? Of heeft u door de situatie daar schade opgelopen? Dan is die schade gedekt op uw kortlopende of doorlopende reisverzekering.

Blijft mijn reisverzekering geldig als ik door deze situatie langer onderweg ben dan gepland?

Ja, uw reisverzekering blijft dan geldig tot het eerst mogelijke moment dat u in uw huis kunt terugkeren. 

Publicatiedatum: 16 november 2015
Onze BTA-specialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 22 Stel een vraag