Schouten Zekerheid medewerker Rens Kooij werd geselecteerd voor de AM top 25 talent

Ieder jaar maakt de redactie van Assurantiën Magazine (AM) een talentlijst. In deze lijst staan verschillende jonge talenten uit de verzekerings- en hypotheekbranche, voorgedragen door hun werkgever of branchegenoten. Alle geselecteerde talenten zijn maximaal dertig jaar en werken niet langer dan drie jaar in hun huidige functie. Rens Kooij (26), specialist particulieren, werd door zijn collega’s van Schouten Zekerheid aangedragen en opgenomen in de top-25 talentenlijst. 

De contentredactie van Schouten Zekerheid zocht Rens op en sprak met hem over zijn selectie voor deze bijzondere lijst.


Kan je ons wat meer vertellen over jouw selectie?
“Het was heel grappig eigenlijk, ik wist van niks.” zegt Rens. “Ik kreeg op een gegeven moment een mailtje. Ik dacht eerst dat het spam was, maar had het toch even aan mijn teamleider gevraagd: was ik kennelijk opgegeven door een collega!”

Ook zijn teamleider Nathalie benadrukt dat ze blij is met Rens. “In de twee jaar dat Rens nu bij Schouten Zekerheid werkt heeft hij zich sterk ontwikkeld. Hij kwam binnen met beperkte ervaring in de verzekeringen en heeft zich snel ontwikkeld tot een volwaardige specialist. Als specialist particulieren is hij het aanspreekpunt voor onze particuliere klanten. Bij deze klantgroep heeft hij al een aantal mooie successen geboekt.”

Kort nadat hij erachter kwam dat hij was opgegeven, mocht Rens, samen met acht anderen van de lijst, naar de rondetafelgesprekken bij Adfiz, branchevereniging van onafhankelijk financieel adviseurs, in Amersfoort. Daar bespraken ze verschillende onderwerpen, zoals de arbeidsmarkt en duurzaamheid, en de kijk van hun werkgevers daarop.Wat heeft het je opgeleverd?
“Ik heb nog steeds contact via een appgroep met de andere adviseurs en specialisten. We spreken ook nog wel eens af. Dat vind ik heel leuk.”

Door zijn selectie kwam Rens in de schijnwerpers te staan. Toch blijft hij graag bij Schouten Zekerheid. We vroegen hem waarom: “Andere partijen werken vaak volledig digitaal, waardoor eigenlijk het persoonlijke contact met klanten verloren gaat. Een band opbouwen met klanten vind ik erg belangrijk. Dan weet je wat je aan elkaar hebt. En wat betreft Schouten Zekerheid, het is een groot bedrijf, maar het voelt klein. De directeur kent bijna iedereen bij naam en maakt met iedereen een praatje. Dat kan je niet overal vinden. Ook heb ik mijn ambities uitgesproken en wordt daarover met mij meegedacht, dat vind ik heel waardevol. Ik kijk uit naar de komende jaren hier.”


Publicatiedatum: 26 maart 2024
Onze collega's staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 44 44 Stel een vraag
Lees meer inspirerende verhalen in ons magazine!