Schouten Zekerheid Update: mei 2015

Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk deze in de browser.
 
Update
Mei 2015
INHOUD
• Veel ondernemers onderverzekerd
• "Fingerspitzen"
• Cursus Pensioen in Praktijk
    
Template

Beste,

Nederlandse ondernemers zijn van oudsher internationaal zeer actief. Niet alleen doen we zaken met buitenlandse toeleveranciers en klanten, steeds vaker starten we ook in het buitenland een lokale vestiging. Dit heeft invloed op de zakelijke verzekeringsportefeuille: in het buitenland gelden andere wettelijke regels en lokale gebruiken als het gaat om verzekeringen. Daarom heeft Schouten Zekerheid zich als eerste en enige Nederlandse verzekeringsmakelaar aangesloten bij het Global Brokers Network Worldwide (GBN).  

Rob van Os, algemeen directeur van Schouten Zekerheid: “We zien onze deelname aan het GBN als een kans onze Nederlandse dienstverlening uit te breiden naar het buitenland om op deze manier onze klanten nóg beter te bedienen. Omgekeerd zijn we in staat buitenlandse GBN-klanten die Nederlandse dochterbedrijven hebben hetzelfde hoge niveau van dienstverlening te bieden als zij gewend zijn in hun thuisland.”

Eerder sloten wij ons al aan bij het wereldwijde Asintanetwerk om onze klanten in het buitenland op employee benefits-gebied te kunnen ondersteunen. Nu kunnen we dit ook doen op het gebied van schadeverzekeringen. 

Lees alles over het GBN en hoe wij u in het buitenland kunnen ondersteunen  »

Wet Werk en Zekerheid
Ingrijpende wijzigingen Wet Werk en Zekerheid per 1 juli
Heeft u de 85 pagina's van de gewijzigde wettekst Wet Werk en Zekerheid al doorgelezen en in uw organisatie geïmplementeerd? Per 1 juli 2015 verandert er opnieuw veel op het gebied van onder andere ontslagrecht.
De belangrijkste wijzigingen voor u op een rij »
Schouten Zekerheid Update - taxatie
Veel ondernemers onderverzekerd!
Natuurlijk kent u als ondernemer de risico’s van brand, inbraak of waterschade en heeft u hiertegen preventiemaatregelen genomen. Deze risico’s bedreigen namelijk het voortbestaan van uw onderneming.
Denkt u ook aan een actuele taxatie van uw activa? »
Checklist leegstaande panden
Leegstand: een onderschat risico
Heeft u een leegstaand pand? Dan is er meer kans op schade! Bijvoorbeeld door brand, lekkage, vandalisme of illegaal gebruik van het pand. Maar wanneer is een pand 'leegstaand'? En wat verwacht uw verzekeraar van u? 
Checklist: test hoe groot het risico op schade van uw leegstaande pand is »
Pensioenwetgeving
Makkelijker pensioenoverzicht voor uw medewerkers
De Eerste Kamer heeft unaniem ingestemd met het wetsvoorstel om de pensioencommunicatie van fondsen en verzekeraars te verbeteren. Hiermee is de Wet Pensioencommunicatie per 1 juli 2015 een feit.
Wat zijn de gevolgen van dit voorstel voor uw werknemers? »
Schouten Update
"Fingerspitzen"
Is de ‘vingerratio’ een goede indicator van succes en risicovol gedrag? En hoe kunt u úw vingerratio meten? Wilco de Haan vertelt erover in zijn column voor het Rotterdamse zakenblad Friends in Business.
Lees zijn column »
Pensioen in de Praktijk
Tweedaagse cursus Pensioen in Praktijk
De afgelopen jaren is veel gewijzigd in ons pensioenstelsel, zoals de verhoogde AOW-leeftijd en de versoberde pensioenopbouw. Weet u wat de gevolgen zijn voor uw personeel? Heeft u de juiste maatregelen getroffen?  


Wij vertellen het u tijdens onze tweedaagse cursus in juni of september »

 
Wilt u eerdere nieuwsbrieven inzien? Dat kan in ons archief.
U ontvangt deze nieuwsbrief van Schouten Zekerheid. Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich eenvoudig afmelden. Voor vragen of reacties kunt u gebruikmaken van het contactformulier.

Publicatiedatum: 19 mei 2015
Onze Marketing- & Communicatiespecialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 57 Stel een vraag