Schouten Zekerheid Trappenrace haalt € 5.500,- op voor Barbara van Bergen

Woensdag 8 juni 2016 beklommen bijna 60 medewerkers en relaties van Schouten Zekerheid de 306 treden van de Schouten Toren om geld op te halen voor Barbara van Bergen. Barbara is een Paralympisch topsporter met de ambitie de eerste Nederlandse, paralympische topsporter te worden met een medaille op de zomer- en winterspelen. Met de opbrengst van de Trappenrace is zij al een eind om haar doel te verwezenlijken: € 5.500,- werd opgehaald.

De Schouten Zekerheid Trappenrace is een terugkerend evenement waarbij medewerkers en relaties van verzekeringsmakelaar Schouten Zekerheid zich inzetten voor het goede doel. De deelnemers beklimmen tijdens de race zo snel mogelijk de zeventien verdiepingen van de welbekende Schouten Toren naast de Van Brienenoordbrug.

Tijdens de eerste editie in 2014, waar geld werd opgehaald voor de Daniel den Hoed Stichting, beklom de snelste loper de toren in 1 minuut en 33 seconden. Dit jaar werd het record door de recordhouder zelf verbroken: Jhalmar de Vaal (Schouten Zekerheid) was als snelst boven in 1 minuut en 30 seconden. Runner-up Marco van der Kooij (Schouten Zekerheid) was tweehonderdste later en moest de titel van Snelste Trappenloper nét aan zich voorbij laten gaan. Leonieke Zwennes (Schouten Zekerheid) mocht de titel van Snelste Vrouw mee naar huis nemen: zij beklom de 306 treden in 2 minuten en 11 seconden.

Rotterdamse bedrijven in actie

Niet alleen de medewerkers van Schouten Zekerheid gingen de trap op voor het goede doel, ook andere bedrijven uit de regio beklommen de trappen voor Barbara. Leden van Rotterdam Topsport en medewerkers van de Boelaars & Lambert Groep gingen de trap op, evenals de reporters van RTV Rijnmond. Samen met diverse bedrijven die donaties verrichten, waaronder Allianz, Troostwijk en Wilhelmsen Ships Service, werd een bedrag van € 5.500,- ingezameld voor Barbara.

Eerste Nederlandse paralympiër met medaille op zomer- en winterspelen?

Barbara is de captain van het Nederlandse rolstoelbasketbalteam dat dit jaar - hopelijk - hoge ogen gaat gooien op de Paralympische Spelen in Rio. Ook is het de ambitie van Barbara om in 2018 mee te doen aan het alpine zitskiën in Pyeongchang. Voor dit laatste is Barbara afhankelijk van de bijdragen van sponsoren. Schouten Zekerheid is sponsor van Barbara en heeft daarom besloten deze Trappenrace aan haar op te dragen.

Rob van Os, algemeen directeur van Schouten Zekerheid: “Barbara is een echte doorzetter, die niet bij de pakken neer is gaan zitten na de dwarslaesie die ze opliep bij een motorongeluk. Daar kunnen wij alleen maar heel veel respect voor hebben. Om te helpen de dromen van Barbara waar te maken, hebben wij besloten daarvoor onze benen te gebruiken en voor haar de 306 treden naar boven te lopen. We zijn trots dat we samen met onze collega’s en relaties dit bedrag aan Barbara mogen doneren.”


Publicatiedatum: 09 juni 2016
Onze Marketing- & Communicatiespecialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 57 Stel een vraag