Reisverzekering afsluiten? Let ook op de polisvoorwaarden

Nederlanders kijken bij het afsluiten van hun reisverzekering vaak alleen naar de prijs en niet naar het soort verzekering, blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken. Hierdoor lopen ze het risico op forse extra kosten als er iemand ziek wordt of er een ongeluk gebeurt.

Bij het afsluiten van een reisverzekering kijkt een op de vier Nederlanders naar de prijs. Ruim 20 procent laat bij de keuze voor zijn of haar reisverzekering zwaar meewegen of er een korting uit te slepen valt omdat hij of zij al andere verzekeringen bij de verzekeraar heeft. Een volkomen menselijk automatisme, zegt emeritus-hoogleraar economische psychologie Fred van Raaij: "Hebben we een reisverzekering? Ja, dan is het goed." Volgens hem accepteren mensen te snel dat het in orde is, terwijl er juist veel uitzonderingen in de polisvoorwaarden zitten.

Wat kan er dan misgaan met de polisvoorwaarden

Het niet goed lezen van de polisvoorwaarden kan tot onduidelijkheid en eventueel frustratie leiden. Niet iedere verzekering dekt medische kosten in het buitenland, waardoor bijvoorbeeld een bezoek aan de afdeling spoedeisende hulp in de Verenigde Staten op een dure grap kan uitdraaien. Ook weten veel consumenten vaak niet dat reizen buiten Europa en extreme sporten niet standaard zijn opgenomen in de meeste verzekeringen. 

Bent u klaar voor de vakantie?

Zeker weten dat uw reisverzekering bij uw vakantie past en dat ook uw andere verzekeringen vakantieproof zijn? Check het met deze handige tool. Meer tips voor een onbezorgde vakantie vindt u in dit artikel.

Publicatiedatum: 13 juli 2015
Onze BTA-specialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 22 Stel een vraag