Koptelefoon vaak geclaimd op reisverzekering

Smartphones blijven op nummer één staan als het aankomt op meest gemelde bagageschades na de vakantie. Koptelefoons maken dit jaar voor het eerst sinds lange tijd hun opwachting in de top 10 van meest geclaimde spullen.

Nu de zomervakantie voorbij is maakte de Europeesche Verzekeringen een overzicht. Dit is de top 10:

  1. Smartphones/telefoons: 19% 
  2. Tablets/e-readers: 16% 
  3. (Zonne)brillen: 14%.
  4. Camera's: 12% 
  5. Laptops: 7% 
  6. Kleding: 5% 
  7. Sieraden: 4% 
  8. Koptelefoons: 4%
  9. Koffers: 3%
  10. Surfuitrusting: 1% 

Intensief gebruik

Dit jaar is weer een stijging opgemerkt in het claimen van het aantal beschadigde of gestolen smartphones. De iPhone heeft daarin het grootste aandeel. De smartphone wordt in toenemende mate ook op vakantie intensief gebruikt. Onder andere door verbeterde wifi-faciliteiten op de vakantiebestemming. Houd er wel rekening mee dat openbare wifi-netwerken niet altijd veilig zijn. Ook het aantal schademeldingen op tablets is dit jaar toegenomen.

Koptelefoons

Net als in het straatbeeld zien we ook in de schade top 10 een toename van het aantal koptelefoons. De oordopjes worden steeds vaker ingeruild door de grotere headphones. Deze zijn duurder en daardoor gevoeliger voor diefstal. Ook beschadigen ze sneller als ze vallen.

Toename annuleringen

Vanwege de financiële situatie in Griekenland eerder deze zomer, kreeg de Europeesche veel annuleringsaanvragen voor reizen naar het normaal zo populaire vakantieland. Het dreigende tekort aan betaalmogelijkheden, deed reizigers uitwijken naar andere zonbestemmingen.

Berovingen blijven probleem

Al jaren is het een vaak voorkomende situatiebeschrijving in schademeldingen: trucjes van locals om je langs de weg te laten stoppen en dan te beroven van je kostbare spullen. Ook dit jaar waarschuwde de Gendarmerie bijvoorbeeld voor nep-agenten langs de Franse snelweg. Hoe bekend sommige trucs ook zijn, ze blijven effectief, zo blijkt uit diverse schademeldingen. Blijf daarom alert op dit gevaar en stop bij twijfel alleen op een publieke plek, zoals een bemand tankstation of wegrestaurant.

Publicatiedatum: 10 september 2015
Onze Schadespecialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 44 58 Stel een vraag