Heeft u een pensioenregeling bij Avero Achmea of Centraal Beheer?

Sinds de introductie van het Algemeen Pensioenfonds (APF) zijn meerdere verzekeraars druk bezig een ‘eigen’ APF op te richten. Maar verzekeraars Centraal Beheer en Avero Achmea gaan hierin nog verder: zij hebben besloten te stoppen met collectief verzekerde pensioenregelingen, het betreft zowel beschikbare premieregelingen als pensioenregelingen waarbij de pensioenuitkering vooraf al vastligt (eindloon- en middelloonregelingen). Achmea stelt u na afloop van de uitvoeringsovereenkomst voor een keuze: uw pensioenregeling onderbrengen bij het APF van Achmea óf op zoek naar een andere uitvoerder. Wilt u als werkgever wachten op dat moment?

Een goede pensioenregeling start met een goed en gedegen onderzoek. U wilt natuurlijk het beste voor uw werknemers én zeker weten dat uw pensioenuitvoerder aansluit bij uw wensen en behoeften. Overstappen naar een APF heeft grote gevolgen. Zo kan het zijn dat de pensioenpremie lager uitvalt, de kans op indexatie groter is en er komt een risico op korten van het pensioen. Deze overstap hoeft niet slecht te zijn, maar het is wel een belangrijke beslissing waarvoor bij een wijziging instemming nodig is van uw Ondernemingsraad en werknemers. Als werkgever staat u voor een keuze: kiest u voor het APF van Achmea, het APF van een andere verzekeraar of kiest u voor een verzekeraar of premie pensioeninstelling (PPI).

Laat u adviseren

Ieder bedrijf is anders en iedere pensioenuitvoerder ook. Laat u daarom goed adviseren! Zorg dat u goed in kaart heeft welke keuzes u heeft én wat de gevolgen daarvan zijn. Een overstap behoeft zorgvuldig onderzoek en kan natuurlijk ook grote gevolgen hebben voor het pensioencontract dat u achterlaat.

Schouten Zekerheid helpt u graag bij het in kaart brengen van de wensen en behoeftes van uw bedrijf en deze te vertalen naar de perfecte pensioenregeling voor uw bedrijf en uw medewerkers. Wij begeleiden u bij de keuze en kunnen ook het vervolgtraject voor u verzorgen, zoals de communicatie richting uw medewerkers en de gehele administratieve afhandeling. Door onze jarenlange ervaring met dit soort trajecten, weten we als geen ander welke partijen we kunnen benaderen en welke het beste bij uw bedrijf past.

Publicatiedatum: 20 december 2017
Onze specialisten voor de zorgsector staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 44 44 Stel een vraag