Heeft u de juiste brandpreventiemaatregelen getroffen?

Ieder jaar ontstaat bij een groot aantal ondernemingen brand. Bij zeker één op de tien bedrijfsbranden is de oorzaak nalatigheid bij brandgevaarlijke werkzaamheden. Ook brandstichting en onveilig gebruik van de elektrische installaties zijn veel voorkomende oorzaken van brand. Veel bedrijven die getroffen worden door een grote brand komen de gevolgen ervan niet te boven. Een goede brandverzekering is dus een must, maar het is uiteraard nog beter om brand in uw bedrijfspand te voorkomen.

De grote brand bij een afvalbedrijf in Moerdijk, de brand bij een Helmonds bedrijf in juni 2015 of de brand van juli die een bedrijfsverzamelpand in Urk in de as legde: er zijn genoeg recente voorbeelden van brand. De schade als gevolg van deze branden liep in de vele duizenden euro's. En dan zijn dit zakelijk gezien nog de relatief kleine schades. Volgens cijfers van het Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE) vinden jaarlijks gemiddeld negentig tot honderd branden plaats (in 2012 zelfs 120) met een schadebedrag van meer dan een miljoen euro. De totale schadelast ligt jaarlijks gemiddeld tussen de 350 tot 450 miljoen euro.

Wat kunt u doen?

Er zijn voldoende maatregelen die u kunt nemen om brand zoveel mogelijk te beperken. Belangrijk is om zowel beleidsmatige als praktische maatregelen te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een effectief sleutelbeheer en een eventuele samenwerking met ondernemers in uw regio. Maar zorg ook dat u zo min mogelijk brandbare materialen opslaat en bekijk ook wat uw buren aan materiaal hebben opgeslagen. Voor uw gemak hebben wij de belangrijkste brandpreventiemaatregelen die u kunt nemen op een rij gezet.

Toch brandschade? In dit document vertellen wij hoe Schouten Zekerheid u kan ondersteunen bij schade.

Publicatiedatum: 18 augustus 2015
Onze BTA-specialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 22 Stel een vraag