Gemiddelde schade door cybercrime met 23% gestegen

De gemiddelde schade die bedrijven oplopen door een cyberaanval is met 23% gestegen. Gemiddeld leverde een cyberaanval in de eerste helft van 2017 een schade van 11,7 miljoen dollar per organisatie op, zo meldt Executive-People.

Dit blijkt uit het Cost of Cybercrime 2017 onderzoek van Ponemon Institute en Accenture, waarvoor 2.182 security- en IT-professionals zijn ondervraagd. Malware en web-gebaseerde aanvallen zijn de meest kostbare cyberaanvallen. Bedrijven leiden door malware gemiddeld 2,4 miljoen dollar schade, terwijl de schade bij een web-gebaseerde aanval 2 miljoen dollar bedraagt. De gemiddelde schade is het grootst in de financiële sector (18,2 miljoen dollar) en energiesector (17,2 miljoen dollar).

130 succesvolle cyberinbraken per jaar

Bedrijven worden gemiddeld 130 keer per jaar geconfronteerd met cybercriminelen die erin slagen hun netwerk of IT-systemen binnen te dringen. Dit is een stijging ten opzichte van 27,4%, terwijl het aantal ten opzichte van vijf jaar bijna is verdubbeld. Ook blijken organisaties steeds meer tijd nodig te hebben om aanvallen te mitigeren. Aanvallen door malafide insiders spannen hierbij de kroon; voor het mitigeren van dergelijke aanvallen hebben bedrijven gemiddeld ruim 23 dagen nodig.

Opvallend is dat investeringen van bedrijven in security vaak niet in verhouding staan met de kostenbesparing die zij opleveren. Zo investeren bedrijven het meest in perimeter security, terwijl dit de schade door een cyberaanval met 1 miljoen dollar verlaagt. Automatisering, orchestratie en machine learning technologieën leveren gemiddeld 2,2 miljoen dollar minder schade op, terwijl slechts 28% van de bedrijven hierin heeft geïnvesteerd.

Meer weten over uw digitale risico’s of een cyberverzekering? In onze digitale risico-krant vertellen wij u er alles over.

Bron: Executive-People

Publicatiedatum: 04 oktober 2017
Onze BTA-specialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 22 Stel een vraag