Controleer uw Whk-beschikking om onnodige kosten te voorkomen!

Heeft u de beschikking Gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk) 2021 al ontvangen van de Belastingdienst? Onze ervaring leert dat deze premieberekening fouten kan bevatten. Fouten die u onnodig veel geld kunnen kosten! Het loont dus om de beschikking goed te (laten) controleren. Na ontvangst van de beschikking heeft u zes weken de tijd om bezwaar aan te tekenen.

Wat is de Whk?

De Whk is de pot waaruit de WGA- en Ziektewetuitkeringen worden betaald. Als werkgever betaalt u hieraan mee door middel van de premie Werkhervattingskas, ook wel de premie Whk. Deze premie kan oplopen tot 5,44% van uw loonsom en komt soms zelfs bovenop de loonschade van uw zieke en/of arbeidsongeschikte medewerkers.

Hoe controleert u de beschikking?

Om de Whk te begrijpen moet u inzicht hebben in de factoren die de hoogte van uw premie bepalen, zoals:

  • Uw gemiddelde loonsom. 
  • De verhouding tussen de aan u toegerekende uitkeringslast en uw loonsom. 
  • Uw sectorindeling.
  • De jaarlijks veranderende premieparameters van UWV. 
  • De constant vernieuwende wet- en regelgeving.

Hulp nodig bij de controle?

Wij helpen u graag bij de controle van uw Whk-beschikking op basis van no cure no pay: u betaalt ons slechts een percentage van de directe kosten die u kunt besparen. Is bezwaar niet zinvol of is de beschikking juist? Dan betaalt u niets!

U kunt uw Whk-beschikking per e-mail sturen naar whk@schoutenzekerheid.nl of per post naar: Schouten Zekerheid, t.a.v. Gedifferentieerde premiecontrole, Postbus 8789, 3009 AT Rotterdam.

Heeft u vragen over uw Whk-beschikking?

Neem dan contact met ons op via 010 - 288 45 07 of whk@schoutenzekerheid.nl. Wij helpen u graag bij het voorkomen van onnodige kosten!

Publicatiedatum: 08 december 2020
Onze pensioenspecialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 50 07 Stel een vraag
Stuur ons uw Whk-beschikking