Binnenkort ontvangt u uw Whk-beschikking

Komende week ontvangt u de beschikking Gedifferentieerde Premie Werkhervattingskas (Whk) 2019 van de Belastingdienst. De ervaring leert dat deze premieberekening fouten kan bevatten. Fouten die u onnodig veel geld kunnen kosten! Het loont dus om de beschikking goed te (laten) controleren. Na ontvangst heeft u zes weken de tijd om bezwaar aan te tekenen.

Wat is de Whk?

De Whk is de pot waaruit de WGA- en Ziektewetuitkeringen worden betaald. Als werkgever betaalt u hieraan mee door middel van de premie Werkhervattingskas, of kortweg premie Whk. Deze premie kan oplopen tot 4,72% van uw loonsom en komt soms zelfs bovenop de loonschade van uw zieke en/of arbeidsongeschikte medewerkers.

Hoe controleert u de beschikking?

Om de Whk te begrijpen moet u alle factoren weten, zoals uw gemiddelde loonsom, de verhouding tussen de aan u toegerekende uitkeringslast en uw loonsom en/of uw sectorindeling. Maar ook de jaarlijks veranderende premieparameters van UWV en de constant vernieuwende wet- en regelgeving bepalen de hoogte van uw premie.

Hulp nodig bij de controle?

We snappen dat u deze informatie niet paraat heeft. Daarom helpen de specialisten van Schouten Zekerheid u graag bij de controle. Wij controleren deze voor u op basis van no cure no pay: u betaalt ons slechts een percentage van de directe kosten die wij voor u besparen. Is bezwaar niet zinvol of is de beschikking juist, dan betaalt u dus niets. 

Stuur ons uw Whk-beschikking » 

Werkt de button niet? U kunt uw Whk-beschikking ook opsturen naar whk@schoutenzekerheid.nl of per post: Schouten Zekerheid, t.a.v. Gedifferentieerde premiecontrole, Postbus 8789, 3009 AT Rotterdam. Wij helpen u graag!

Publicatiedatum: 29 november 2018
Onze specialisten voor de zorgsector staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 44 44 Stel een vraag
Stuur ons uw Whk-beschikking