Basispakket in 2018 verder uitgebreid

Ook in 2018 wordt het basispakket van de zorgverzekering uitgebreid. Er verdwijnen geen behandelingen uit het pakket, wel komt er een bij. Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste 12 behandelingen met oefentherapie vergoed. Ook krijgen oncologiepatiënten die behandeld worden met immuuntherapie vanaf volgend jaar een vergoeding voor het zittend ziekenvervoer van en naar de behandeling.

Dit staat in het pakketbesluit waarmee de ministerraad op voorstel van staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft ingestemd. In juni bespreekt het Tweede Kamer het voorstel. Daarna wordt het besluit definitief vastgesteld.

Meer behandelingen

Naast het jaarlijkse pakketbesluit met wijzigingen per 1 januari, stromen er ook gedurende het jaar nieuwe medicijnen en behandelingen het pakket in. Zo is het pakket de afgelopen tijd ook uitgebreid met onder andere nieuwe medicijnen tegen hepatitis C en voorwaardelijk met een nieuwe behandeling van erfelijke borstkanker en zenuwstimulatie bij ernstige verstopping van de darmen.

Premie 2018

Of de uitbreiding van het basispakket invloed heeft op de zorgpremie in 2018, is nog niet bekend. Wel hebben zorgverzekeraars al aangegeven door hun reserves heen te zitten. Tevens heeft het Ministerie van Volksgezondheid, welzijn & Sport al begroot dat de zorgkosten volgend jaar weer fors gaan stijgen. Bron: Rijksoverheid Publicatiedatum: 22 mei 2017
Onze specialisten voor de zorgsector staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 44 44 Stel een vraag